Beskrivelse

Hva er Cageball?

Cageball er helt vanlig fotball som spilles på en kunstgressbane med en meter høyt vant rundt. Over vantet er hele banen kledd med et fire meter høyt nett. Dette gjør at ballen er i spill hele tiden. Målene på banen kan justeres i to forskjellige størrelser, slik at man står fritt til å spille både med og uten keeper. Banen er 23 meter lang og 15 meter bred, og dekket består av den nyeste typen kunstgress.

Cageball gir gleden av fotball en ny dimensjon. Her blir alle involvert og man er hele tiden en del av spillet. Dette gir stor glede og god trening for alle spillerne. Man slipper å forholde seg til kjedelige dødballer, innkast og langpasninger uten mål og mening. Her får man mange mål og mye å juble for.

Cageball ble første gang spilt 19. oktober 2002 i Gelsenkirchen i Tyskland. Schalke 04 var klubben som startet det hele, med trener Jörg Berger som pådriver. Reglene er skapt av Bundesligatrener Jörg Berger, daværende trener for Schalke 04. Han ville holde regelverket så enkelt og kort som mulig, for å sikre et spennende og rask spill.

Et Cageball-lag består opprinnelig av 4 spillere (3 utespillere pluss målvakt). Men de fleste lag (fra 14 år og opp) spiller 4 mot 4 uten keeper. Cageball er et intensivt og svært hurtig spill, så det kan være godt å ha noen innbyttere på benken.

Man bruker samme regler som i vanlig fotball, frispark må tas hurtig. Innkast, hjørnespark og offside er ikke gjeldende.

Målhøyden kan tilpasses antall spillere på banen eller om det spilles med eller uten målvakt.

Kunstgress-sko benyttes. Andre typer innendørs-sko kan også brukes. Det er ikke tillatt å bruke sko med skruknotter.

Cageball – Turbofotball på sitt beste!

Kommende aktiviteter

Ingen fremtidige arrangementer ble funnet.

Blogginnlegg

Nye Ledere for Cageball!

280 visninger

Igang igjen!

247 visninger

INFO :)

334 visninger

Velkommen til Cageball!

910 visninger

Refreshing... Det har vært nye aktiviteter siden forrige gang du lastet siden

Levert av IdrettenOnline